Fine wines for fine moments

Our focus is on small, family-owned wineries, and we are also fortunate to offer the wines of some of the finest producers from the great wine regions of the world.

Wine Field
Praktikanten och Hoodien i en bil.

Praktikanten & Hoodien

Praktikanten & Hoodien, vad är det för dårar tänker du. Det undrar vi med emellanåt.

Med 30 års gemensam erfarenhet av vinbranschen som importörer, säljare, marknadsansvariga och produktchefer så vågar vi påstå att vi hört de flesta historierna och plockat upp en del kunskap på vägen.

Lägg till runt femtusen druckna buteljer, hundra vinresor och tusen genomförda vinprovningar på det. Kort sagt har vi levt det livet som din syokonsulent på högstadiet varnade dig för. Men oj vad roligt vi haft, aldrig gått hem först på kvällarna, alltid sagt ja till livet. Det är dags att föra dessa historier och denna hrmm, kunskap vidare. Vi är rätt så less på stiffa, högtravande vinutbildningar där det pratas kemi, geologi och meterologi till leda.

Wine bottle stuck in between roots.

Det är också så mycket prettosnack när det kommer till vin. Måste det vara så?

Nä, det behöver det inte. Vi skapar nu en vinfritidsgård för vuxna där vi provar, pratar och dricker vin så att du förstår. Du får möjlighet att hänga med några av landets kunnigaste vin- och matmänniskor i små grupper på ett otvunget sätt.

Givetvis kommer vi testa fantastiska viner och vem vet, kanske blir vi vänner för livet. En sak är i alla fall säker, du kommer inte gå hem törstig.

Kenneth "Hoodien" Gustafsson, född och uppvuxen i Bergsjön, är VD på Wine Mechanics och grundade Fine Wines Sweden 2007. Han gillar bomull och mjuka t-shirts. Han kommer att lära dig att bära mössa inomhus och vilken druva som är bäst att bli bakis på.

Vinresor

Vinresor

Vinresor